Kada? 1976 m. vasario 4-15 d.
Kur? AUSTRIJA
Iškovoti medaliai? 0

1976 m. Insbruko žiemos olimpinės žaidynės

Apie žaidynes

Jau antrą kartą Insbruke surengtose žiemos olimpinėse žaidynėse dalyvavo 1123 atletai iš 37 rinktinių. Jie išsidalino 37 medalių komplektus.

Daugiausia medalių iškovojo (iš viso medalius laimėjo 16 rinktinių nariai): 1. SSRS – 27 (13, 6, 8), 2. VDR – 19 (7, 5, 7), 3. Jav – 10 (3, 3, 4).

Įdomūs faktai

Iš pradžių 1976 m. žiemos olimpinių žaidynių sostine buvo išrinktas JAV miestas Denveris. Tačiau Kolorado valstijos gyventojai 1972 m. balsavo už tai, kad mokesčių mokėtojų pinigai nebūtų naudojami žaidynių organizavimui. Surengti žaidynes pasisiūlė Insbrukas, prieš dvylika metų jau buvęs žiemos žaidynių sostine.

Sovietų slidininkė Galina Kulakova užėmė trečiąją vietą 5 km lenktynėse, tačiau buvo diskvalifikuota, nes jos organizme aptikta draudžiamo preparato efedrino. Sportininkės teigimu, dopingo jos organizme atsorado iš nosies purškalo, kurio sudėtyje yra efedrino. Tai buvo pirmasis dėl dopingo atimtas medalis žiemos olimpinėse žaidynėse. Beje, TOK ir Tarptautinė slidinėjimo federacija leido G.Kulakovai dalyvauti 10 km asmeninėse lenktynėse ir 4×5 km estafetėje.

Pirmuosius olimpinius medalius iškovojo Lichtenšteino atstovai – kalnų slidininkai Willi Frommeltas ir Hanni Wenzel laimėjo bronzą slalomo varžybose.

Žiemos olimpinėse žaidynėse debiutavo Andora ir San Marinas.

Pirmą kartą rogučių ir bobslėjaus varžybos vyko toje pačioje trasoje.

Olimpinėse žaidynėse debiutavo dailiojo čiuožimo rungtis ledo šokiai.

Insbruko olimpinių žaidynių svetainė:

https://www.olympic.org/innsbruck-1976\

© 2018 LTOK, LTeam.
Svajonių įgyvendinimas: IT DREAMS