Kada? 1994 m. vasario 12-24 d.
Kur? NORVEGIJA
Iškovoti medaliai? 0

1994 m. Lilehamerio žiemos olimpinės žaidynės

Apie žaidynes

Lilehamerio olimpinėse žaidynėse dalyvavo 1737 sportininkai iš 67 rinktinių. Jie išsidalino 61 medalių komplektą.

Lilehamerio žaidynės – pirmos žiemos žaidynės, surengtos ne tais pačiais metais, kaip ir vasaros.

Daugiausia medalių Lilehamerio žaidynėse iškovojo (iš viso medalius pelnė 22 ir rinktinių atstovai): 1. Rusija – 23 (11, 8, 4), 2. Norvegija – 26 (10, 11, 5), 3. Vokietija – 24 (9, 7, 8).

Lietuva žaidynėse

Pasikeitus žiemos žaidynių rengimo tvarkai po dvejų metų į Norvegiją vyko tie patys šeši žiemos sportininkai kaip ir į Albervilį – slidininkai Vida Vencienė ir Ričardas Panavas, biatlonininkai Kazimiera Strolienė ir Gintaras Jasinskas, šokių ant ledo pora Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas

Šįkart aukščiausią 12-ąją vietą užėmė M.Drobiazko ir P.Vanagas.

Įdomūs faktai

Lilehameris – labiausiai į šiaurę nutolęs miestas, kuriame kada nors surengtos olimpinės žaidynės.

Nors žaidynės vyko Bosnijos karo metu, tikrą olimpinę dvasią pademonstravo Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė. Jos keturviečių bobslėjaus ledrogių ekipažą sudarė kroatas, du bosniai ir serbas.

Net devynios buvusios SSRS respublikos – Armėnija, Baltarusija, Gruzija, Kazachstanas, Kirgizija, Moldova, Rusija, Ukraina ir Uzbekistanas – žaidynėse dalyvavo kaip nepriklausomos valstybės. Pirmą kartą atskiromis delegacijomis atvyko anksčiau vieną valstybę Čekoslovakiją sudariusios Čekija ir Slovakija. Po atsiskyrimo nuo Jugoslavijos atskira delegacija pasirodė Bosnija ir Hercegovina, žiemos žaidynėse debiutavo Amerikos Samoa, Izraelis bei Trinidadas ir Tobagas.

Olimpinių žaidynių programą papildė dvi naujos greitojo čiuožimo trumpuoju taku distancijos ir laisvojo slidinėjimo rungtis akrobatiniai šuoliai.

Filmas apie 1994 m. Lilehamerio olimpines žiemos žaidynes:

Lilehamerio olimpinių žaidynių svetainė:

https://www.olympic.org/lillehammer-1994

Lietuvos sportininkai Lilehamerio žiemos olimpinėse žaidynėse

Žaidynės

Sporto šaka

Vardas

© 2018 LTOK, LTeam.
Svajonių įgyvendinimas: IT DREAMS