Kada? 2015 m. liepos 26 – rugpjūčio 1 d.
Kur? GRUZIJA
Iškovoti medaliai? 0

2015 m. Europos jaunimo vasaros olimpinis festivalis Tbilisyje

Faktai ir skaičiai

9 sporto šakos, 112 medalių komplektai, 3304 sportininkai iš 50 šalių.

Daugiausia medalių iškovojo (iš viso medalius laimėjo 37 šalių sportininkai): 1. Rusija – 37 (17, 9, 11), 2. Italija – 24 (12, 2, 10), 3. Prancūzija – 22 (9, 5, 8).

Lietuva festivalyje

Per daugiau nei dvidešimt festivalio istorijos metų mūsų jaunieji sportininkai antrą kartą grįžo be medalių. Apdovanojimų mūsų jaunimo rinktinė neiškovojo ir 1993 m. Iš 45 Lietuvos atstovų, vykusių į Tbilisį, ne vienam medalis buvo ranka pasiekiamas. Ir nors apdovanojimų jaunimas neparvežė, pradžiugino ne vienu nauju Lietuvos rekordu bei pagerintu asmeniniu rezultatu.

Mūsų šalies sportininkai dalyvavo lengvosios atletikos, plaukimo, dziudo, dviračių sporto, sportinės gimnastikos, teniso varžybose.

Festivalyje varžėsi dvylika lengvosios atletikos atstovų. Geriausiai iš jų pasirodė rinktinės kapitonė ir vėliavnešė Agnė Jonkutė – disko metimo ir rutulio stūmimo rungtyse ji liko ketvirta. Penktąją vietą užėmė šuolininkė į aukštį Urtė Baikštytė. Dominykas Matijošaitis tarp 2000 m barjerinio bėgimo dalyvių finišavo šeštas.

Antra pagal dydį į Tbilisį vykusi mūsų šalies sportininkų komanda – plaukikų. Gruzijos sostinės baseiną išbandė vienuolika mūsų šalies atstovų, o į dešimtukus pateko šeši. Septyni mūsų plaukikai pagerino asmeninius rezultatus, buvo pasiekti keturi Lietuvos rekordai.

Iš šešių dziudo imtynininkų trys priartėjo prie medalių, bet jiems iškovoti pritrūko sėkmės. Antanas Kmieliauskas, Donatas Sabonis ir Miglė Julija Dudėnaitė užėmė penktąsias vietas.

© 2018 LTOK, LTeam.
Svajonių įgyvendinimas: IT DREAMS