Prasidėjo mokymai pažengusiems sporto vadybininkams / Elvio Žaldario/LTOK nuotr.
26
Sep
#Mokymai
LTOK sporto vadybos mokymai pažengusiems specialistams: startavo 6 sezonas

Ketvirtadienį Vilniuje prasidėjo kasmetiniai Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) rengiami sporto vadybos mokymai pažengusiems. Dvi dešimtys patyrusių sporto administratorių šešių sesijų metu iki pat metų pabaigos gilinsis į strateginį planavimą ir komandos dinamiką.

„Stengiamės, kad pakviesti žmonės būtų iš skirtingų sektorių – iš sporto klubų, sporto federacijų, savivaldybių sporto padalinių. Dirbdami kartu dalyviai atranda naujų sąlyčio taškų, bendradarbiavimo galimybių. Džiaugiuosi, kad šiemet susirinko išties entuziastingi ir patyrę specialistai“, – sakė viena mokymų organizatorių LTOK olimpinio sporto direktoriaus pavaduotoja Agnė Vanagienė, pridūrusi, kad praktinių užsiėmimų metu visos atvejų analizės yra per jų pačių sporto organizacijų patirtis.

Viena mokymų organizatorių LTOK olimpinio sporto direktoriaus pavaduotoja Agnė Vanagienė / Elvio Žaldario/ LTOK nuotr.
Viena mokymų organizatorių LTOK olimpinio sporto direktoriaus pavaduotoja Agnė Vanagienė / Elvio Žaldario/ LTOK nuotr.

Pirmoji mokymų dalis buvo skirta susipažinti su kursų struktūra, grupės nariais, lektoriais ir taisyklėmis, bei olimpiniu judėjimu.

„Didžiuojamės jau tradicija esančiais mūsų mokymais pažengusiems sporto vadybininkams. Pavyzdžiui, kaip tik vakar pas mus LTOK būstinėje buvo apsilankęs badmintono federacijos atstovas, kuris po praėjusių metų mūsų mokymų pradėjo bendradarbiauti su savivaldybe, organizuoti bendrus projektus, nes kartu mokymuose susipažino su Kauno miesto savivaldybės atstovais. Tokie projektai ir mokymai ne tik gilina profesines žinias, bet ir prisideda prie sporto plėtros ir gerovės. Tokių mokymų rinkoje, kurie būtų išskirtinai tik sporto žmonėms, daugiau nėra. Esame unikalūs ir tuo labai didžiuojamės“, – apie visapusišką mokymų naudą atsiliepė A. Vanagienė.

Ketvirtadienį vykusioje pirmojoje mokymų sesijoje dalyviai vykdė rinkodarines užduotis, rengė komunikacijos strategiją. Lektorius Lauras Balaiša pravedė strateginio planavimo sporto organizacijoje vadybinį žaidimą. Rytoj mokymų pirmoji sesija tęsis temomis apie strateginį planavimą sporto organizacijoje ir lyderystę.

Lauras Balaiša pravedė strateginio planavimo sporto organizacijoje vadybinį žaidimą / Elvio Žaldario/ LTOK nuotr.
Lauras Balaiša pravedė strateginio planavimo sporto organizacijoje vadybinį žaidimą / Elvio Žaldario/ LTOK nuotr.

Iš viso šiuos mokymus sudarys 6 sesijos, mokymai tęsis iki gruodžio vidurio. Patyrę sporto administratoriais gilins savo žinias lyderystės ir veiklos vadybos, darbuotojų atrankos metodų, projektų valdymo, susirinkimų valdymo ir efektyvaus darbo komandoje srityse. Kiekvieną temą lydės ir praktinės užduotys. Profesionalūs lektoriai dalyviams paskirs ir užduotis, kurias turės atlikti ir namuose.

Mokymų akimirka / Elvio Žaldario/ LTOK nuotr.
Mokymų akimirka / Elvio Žaldario/ LTOK nuotr.

Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) Olimpinis solidarumas per metus finansuoja trejus LTOK organizuojamus sporto administravimo mokymus: vadybininkams, treneriams ir pažengusiems. Pastarieji skirti patyrusiems, aukštesnes pareigas užimantiems sporto vadybininkams.

LTOK sporto vadybos mokymus pažengusiems organizuoja nuo 2018 m.